1 maj 2018
18:00

Sävedalens IF

Referat: Mossens BK - Sävedalens IF

Trots ett ledningsmål av Ida i första halvleks 30:e minut blev Sävedalens IF till slut för tunga i Mossens 2:a seriematch i juniorserien.
Därmed spräcktes Mossens fina svit på 10 raka vinstmatcher.

Tjejerna gjorde - resultatet till trots - en riktig kämpainsats och spelade jämnt med de rödklädda i 60 minuter.

Ida gav som sagt MBK ledningen efter en snygg chip över målvakten efter knappa halvtimmen spelad, bortalaget kvitterade dock strax därefter efter att vi blivit lite stillastående centralt.

Oturligt nog petade SIF in 1-2 precis innan halvlek efter en frispark där vi tyvärr lämnade tre motståndarspelare omarkerade.

1:a halvleken var jämn, MBK hade en hel del boll och ett par riktigt fina anfallskombinationer. Bortalaget kändes dock spetsiga och inför 2:a halvlek handlade det om att orka hålla positioner och utnyttja de chanser vi trots allt skulle få.

I andra halvlek fick de rödklädda ett ganska billigt men ack så psykologiskt 1-3 mål.
MBK trummade ändå på, trots den jobbiga uppförsbacken, och skapade två riktigt vassa chanser strax därefter.
Alice stolpskott skulle rönt ett bättra öde och Heddas var sånär ”onside” när hon petade in en målvaktsretur.

Efter det pös dock luften ur hemmalaget, benen blev tyngre och vi fick börja jaga boll.
SIF bytte in ett par riktigt vassa spelare och genom individuella prestationer petade man in ytterligare tre mål innan domaren blåste av för full tid.

Sammanfattning: MBK stod upp bra i 60 minuter mot ett av seriens absoluta topplag, SIF hade mönstrat sitt ”top of the line” idag och förlusten var inte mycket att snacka om, ett par mål för mycket kanske.

Samtidigt är det sådana här matcher vi behöver spela för att ta ytterliga steg i utvecklingen.
Cupseger i Tidaholm och en fin försäsong får såklart våra motståndare att stå lite extra på tå.

Vi glömmer resultatet och tar med prestationen den första timman, om vi kan hålla den nivån mot övriga lag i serien under 90 minuter kommer vi plocka många sköna poäng framöver.

Bra kämpat tjejer! Vi syns på fredagens träning och laddar sedan för match mot IF Mölndal på söndag.